Nieuws

30 januari 2020

Projectplan Sterk Techniek Onderwijs goedgekeurd

Het ministerie stelt 6,17 miljoen euro beschikbaar om het techniek onderwijs in de regio Roosendaal-Halderberge-Moerdijk-Rucphen en Etten-Leur te stimuleren en te versterken. Dat betekent dat het Munnikenheide College, het Davinci College, de Norbertus Gertrudis mavo en het Markland College, in nauwe samenwerking met Curio (MBO), het primair onderwijs en het lokale bedrijfsleven de plannen kunnen gaan uitvoeren. Dat gebeurt per direct onder de naam Sterk Techniek Onderwijs.

Barbara Baelemans, algemeen directeur van het Munnikenheide College, over de verkregen subsidie en het belang van de subsidie voor de regio: ‘met deze middelen kunnen wij als technisch vmbo zorgen voor een betere aansluiting bij het MBO en ons regionale bedrijfsleven en meer jongeren kennis laten maken met techniek. Zo verwachten we dat de mismatch op de technische arbeidsmarkt een stuk wordt opgelost’.

De plannen richten zich vooral op het vergroten van de instroom van jongeren in het technisch en technologisch vormgegeven vmbo, het technisch en technologisch vormgegeven vmbo te innoveren door nieuwe keuzevakken te ontwikkelen die aansluiten op de behoefte van de regionale arbeidsmarkt, de doorstroom naar het techn(olog)isch mbo te vergroten en de samenwerking met het regionale technische bedrijfsleven te versterken.

Met het geld dat beschikbaar is, wordt er tijd vrijgemaakt op de scholen om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen en om duurzame contacten met het bedrijfsleven aan te gaan en te onderhouden.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • STO